Jeugdjournaal / Mening / De mening van
Jeugdjournaal top 10 januari
dinsdag 2 februari 2010

Wat is volgens jullie het belangrijkste nieuws? Lees het in de Jeugdjournaal Top 10! Daar zie je de 10 populairste berichten en filmpjes van de afgelopen maand. In januari was vooral nieuws over Haïti, het koude weer en een zoektocht naar een bijzondere vogel populair.

Top 10
1. Nederlanders terug uit Haïti
Haiti
 
Op vliegveld Eindhoven is vanmiddag het eerste vliegtuig met Nederlandse overlevenden van de aardbeving in Haïti geland. Op de vlucht zaten 12 personen, onder wie zes adoptiekinderen uit Haïti. Lees meer.
2. Welke slee is de beste?
Slee
 
Je kan wintersporten in Nederland op dit moment! En vooral sleeën is populair. Roos ging daarom vandaag in Bloemendaal sleetje testen. Lees meer.
3. Krokodillen die luisteren
Krokodil
 
"Paleo, kom eens hier!" En dan komt er plotseling een enorme krokodil de hoek om. Zo gaat dat tegenwoordig in een aquarium in Groot-Brittannië. De verzorgers hebben twee krokodillen daar geleerd naar hun namen te luisteren. Lees meer.
4. Zoektocht naar bijzondere vogel
troepiaal
 
Er is een hele bijzondere vogel gezien in tuinen in Alkmaar. Het gaat om de baltimoretroepiaal. Het vogeltje heeft oranjegele en zwarte veren en een puntige, scherpe snavel. Het pas de tweede keer sinds 1890 dat het vogeltje in Nederland is gezien. In 1987 was het voor het laatst. Lees meer.
5. Poeh, wat een weertje...
Weer
 
Het gaat bijna nergens anders meer over in het nieuws: WEER! Zondag is wéér een dag vol weernieuwtjes. We zetten ze voor je op een rijtje: Lees meer.
6. Duizenden doen nieuwjaarsduik 
duik
 
Een duik in een koude zee om het nieuwe jaar mee te beginnen. Duizenden mensen vinden het een fijn begin van 2010 en nemen dus een frisse nieuwjaarsduik! Lees meer.
7. Enorme verwoesting op Haïti
Haiti
 
Hoeveel doden er precies zijn is nog niet bekend maar dat de aardbeving op Haïti veel heeft verwoest is wel duidelijk. Lees meer.
8. Filmprijs voor kinderen
Film
 
Een spannende dag in Rotterdam. Daar zijn vandaag de Mini-Tigerawards uitgereikt. Dat zijn filmprijzen voor kinderen. Bijna duizend kinderen van verschillende scholen in Nederland hebben de afgelopen maanden op school films verzonnen en gemaakt. En de beste films waren vandaag te zien in Rotterdam. Lees meer.
9. Paarden ontsnapt uit natuurgebied
Paard
 
Een kudde van honderd paarden is vannacht vanuit een groot natuurgebied het ijs overgestoken naar een bos bij Almere. Een paar dieren zijn tijdens de oversteek door het ijs gezakt. Lees meer.
10. ACTIE VOOR HAïTI GESTART
Actie
 
Op de radio is een speciale actie begonnen om geld in te zamelen voor Haïti. Zeven radiozenders doen er aan mee. De actie zal later doorgaan op tv. Lees meer.

meer info


Zoeken Sitemap Mail Colofon