Jeugdjournaal / Mening / De mening van
Jeugdjournaal top 10 april
maandag 3 mei 2010

Wat is volgens jullie het belangrijkste nieuws? Lees het in de Jeugdjournaal Top 10! Daar zie je de 10 meest bekeken berichten en filmpjes van de afgelopen maand. In maart was dat vooral nieuws over 1 april, een aswolk en heel veel bierviltjes.

Top 10
1. Sven breekt record bierviltjesstapelen
Biervilt
 
Het is een hoop werk, maar dan heb je ook wat. De 21-jarige Sven Goebel maakte een bouwwerk van maar liefst 260.000 bierviltjes en dat is een nieuw wereldrecord. Lees meer.
2. Badmuts en slip verplicht (1 april)
Badmuts
 
Zwembaden moeten schoner worden! Dat zegt de Vereniging van Zwembadeigenaren. Elk jaar worden er honderden haarspeldjes, sleutels en kauwgumpakjes uit broekzakken en kilo's haar van de bodem gevist. Om dat te voorkomen zijn er vanaf vandaag strenge regels voor badkleding. Lees meer.
3. Elfen en prinsessen in Haarzuilens
Fantasy Fair
 
Het is dit weekend een middeleeuws spektakel in het Utrechtse Haarzuilens. Op de Elf Fantasy Fair komen waarschijnlijk zon 25.000 prinsessen, dwergen, hobbits, ridders, elfen en trollen. Nou ja, kinderen en volwassenen die even doen alsof ze iemand anders zijn. Lees meer.
4. Kinderen naar de stembus (1 april)
Stemmen
 
Vroeger mochten alleen de allerrijkste mannen stemmen, tegenwoordig mag iedere Nederlander van 18 jaar en ouder naar de stembus. Op 9 juni zijn er verkiezingen voor de Tweede Kamer en voor het eerst in de geschiedenis mogen dan ook kinderen stemmen. Niet alle kinderen, voorlopig alleen de allerslimste kinderen. Lees meer.
5. Regels voor betere buurt
Betere Buurt
 
Wie wil er niet in een schone straat wonen? Of een praatje maken met een buurman of overbuuvrouw? Kinderen van 11 basisscholen in Utrecht willen dat in ieder geval wel. Ze bedachten vijf regels om de buurt beter te maken. Vandaag werden de regels onthuld. Lees meer.
6. Kinderen breken record chemieles
Chemieles
 
Honderden kinderen hebben in Amsterdam een nieuw wereldrecord gevestigd. Het gaat om de grootste chemieles ooit. Onder leiding van Willem Wever professor Amito werden op het dak van wetenschapmuseum Nemo chemische proefjes gedaan met honderden kinderen. Lees meer.
7. Vliegproblemen door aswolk vulkaan
Aswolk
 
Grote problemen in het luchtverkeer door een uitbarsting van een vulkaan in IJsland. Boven Nederland vliegen overdag minder vliegtuigen omdat ze kapot kunnen gaan door de aswolk die uit de vulkaan is gekomen. 's Avonds mogen er zelfs helemaal geen vliegtuigen boven Nederland vliegen. Lees meer.
8. Verzameling 1-aprilgrappen
1-April
 
Je veter zit los, neem je eigen wc-papier mee naar school, want we moeten bezuinigen, de zomervakantie duurt een maand korter. Op allerlei manieren werden kinderen en volwassenen vandaag beetgenomen: het is namelijk 1 april. Lees meer.
9. Geen vliegtuigen boven Nederland
Geen Vliegtuig
 
Sinds gisteravond 18:00 uur vliegen er geen vliegtuigen meer boven Nederland. De vliegtuigen mogen niet vliegen omdat er een grote aswolk boven Nederland hangt. Lees meer.
10. Efteling voor eeuwig open
Efteling
 
Droomvlucht, de Python en het Sprookjesbos. Wie kent deze attracties uit de Efteling niet? Vanaf vandaag kan je er iedere dag van het jaar in. Lees meer.

meer info


Zoeken Sitemap Mail Colofon